pose Tess.jpg

TESS

Haar portretten passen in de Nederlandse traditie van de portretkunst, maar hebben altijd een eigen twist. Het thema is keer op keer de mens en de behoefte om zich te decoreren of de uiting van een gedrag verwerkt in een portret.

''Ik haal voldoening uit het versieren van het gelaat dat te maken heeft met de mens zelf'. Het werk reflecteert de schoonheid en de vrouwelijkheid van onze maatschappij.'' Ik laat me leiden door schoonheidsidealen van diverse etnische achtergronden. ''

Naast vrij werk in de vorm van een schets, aquarel of olieverf schilderij, maakt ze met regelmaat portretten op verzoek. Zo kan je een bijzonder en uniek portret van jezelf of voor een ander laten maken met of zonder toevoegingen.

 Ze wordt vertegenwoordigd door NOOK Gallery en ze heeft jaarlijks exposities of te vinden op kunstbeurzen.  

Ze is van meerdere markten thuis. Het geven van creatieve workshops op scholen, privé tekenles of Masterclasses geven aan o.a de Nederlandse Visagie school, bruiden en fotoshoots. Tijdens bodybuilding competities verzorgt ze de glamour make-up en switched ze makkelijk naar bodypaint toe. 

Ook heeft ze sinds 2020 een ARTWEAR by Tess Anders opgezet en zijn haar originele schilderijen draagbaar geworden op kleding.

Zo maakt ze haar naam waar en is ze net even 'ANDERS'.