pose Tess.jpg

TESS

Haar portretten passen in de Nederlandse traditie van de portretkunst, maar hebben altijd een eigen twist. Het thema is keer op keer de mens en de behoefte om zich te decoreren of de uiting van een gedrag verwerkt in een portret.

''Ik haal voldoening uit het versieren van het gelaat dat te maken heeft met de mens zelf'. Het werk reflecteert de schoonheid en de vrouwelijkheid van onze maatschappij.'' Ik laat me leiden door zowel schoonheidsidealen van diverse achtergronden als afwijkingen in de schoonheid van deze eeuw'.

De toevoegingen zijn vaak driedimensionaal en opzichtig. Denk aan stenen, veren, metaal, stoffen of touw. Haar fascinatie voor het onderwerp geeft eindeloze inspiratie. Tess haar werk loopt uiteen van tekenschets tot glas of een olieverf schilderij.

Naast vrij werk maakt ze met regelmaat portretten op verzoek. Zo kan je een bijzonder en uniek portret van jezelf of voor een ander laten maken met of zonder toevoegingen.

 Ze wordt vertegenwoordigd door NOOK Gallery en ze heeft met regelmaat exposities in Den Haag. 

Ze is van meerdere markten thuis. Van een schilderworkshop, tekenles naar een Masterclasses geven aan o.a de Nederlandse Visagieschool, bruiden, fotoshoots, van bodybuildcompentities glamour make-up naar bodypaint toe. 

Ook heeft ze sinds 2020 een ARTWEAR by Tess Anders opgezet en zijn haar orginele schilderijen draagbaar geworden op Fair wear, Vegan, 100% Biologisch katoen​​en Tees & Tanks.

Zo maakt ze haar naam waar en is ze net even 'ANDERS'.