workshops
Tekenen & schilderen

 Workshops kinderen 
5 t/m 12 jaar

 

Bekijk hier het complete aanbod aan creatieve workshops voor kinderen. Het zijn leerzame lessen, waarbij kinderen een stukje geschiedenis mee krijgen, leuke feitjes, video's en creatieve teken, knutsel en schilderopdrachten. Wil je meer weten over  portret leren tekenen, vrijgezellen workshops of creatieve workshops voor volwassenen? Klik dan op één van de andere buttons hier boven!

Walt Disney
 

Tijdens deze workshop leer je de achtergrond van Walt Disney d.m.v. informatie, video's en leuke feitjes. Wist jij al dat de allereerste tekenfilm van Disney is uitgekomen in het jaar 1928? Hoe zat zo'n tekenfilm in elkaar? Leer er alles over tijdens deze workshop.Teken de icoon Mickey mouse stap voor stap na met handige tools zoals o.a. hulplijnen! Geef daarna een creatieve draai aan jouw Mickey om het persoonlijk te maken. 

Mijn droomhuis
 

Wat was vroeger jouw droomhuis? Tijdens deze workshop ga je op een creatieve ontdekking waarvan je je fantasie erop los kan gooien! Woon jij op een wolk in een suikerspin huis? Of juist in een onderwaterkasteel? Misschien ziet jouw droomhuis er wel uit als een voetbal met tientallen ramen! Teken outside the box en laat je verrassen.

Stilleven
 

Ga goed kijken en ontdekken tijdens een stilleven maken. Deze workshop leer je om na te bootsen dat je daadwerkelijk voor je ziet. Met een stilleven denk je vaak aan voorwerpen zoals bloemen, fruit, servies en boeken. Dat waren de favoriete items vroeger van de grote meesters! Geef er een twist aan door er iets heel erg moderns tussen te plaatsen.

Stopmotion
 

Ready, set & action! Kies voor deze super coole workshop waarbij je zowel iets creatief tekent en bouwt als dat je digitaal aan de slag gaat. Wist jij dat stop-motion als eerst werd gebruikt bij films, voordat ze alles konden omtoveren op de computer? Jurassic Park was de eerste film waarvan ze een combinatie van stop-motion en de computer hebben gebruikt. Sindsdien zijn special effects geboren van elke soort film daarna. Wist jij al dat je 12 net verschillende foto's nodig hebt om 1 seconde beeld soepel te laten bewegen? Ontdek meer!

Deze workshop kan versnelt binnen 4 uur of verdeeld over 8 lessen. 

Karel appel
 

Tijdens deze workshop leer je de schildermeester Karel Appel kennen, over CoBra en moderne kunst. Karel Appel gebruikte zijn fantasie en kleurgebruik op een bijzondere wijze en is daarmee beroemd geworden! Stap in zijn wereld en maak je eigen Oerbeest!

Piet mondriaan
 

Gaat er al een belletje rinkelen na het zien van al deze vakken en primaire kleuren combinaties? Dat komt omdat Piet Mondriaan's werk en naam op veel plekken te zien is zoals verschillende musea, ontwerpen en er zijn bijvoorbeeld scholen en tunnels vernoemd naar de bekende man. Leer tijdens deze workshop Piet mondriaan kennen d.m.v zijn werk, informatie, video's en maak je eigen versie van Mondriaan!

Gaudi
 

Ben jij al weleens naar Barcalona in Spanje geweest? Daar kan je namelijk de grote meesterwerken van Gaudi bewonderen. Gaudi is beroemd geworden vanwege zijn architectuur en prachtige Mozaïek. Leer Gaudi en zijn werk kennen tijdens deze workshop en maak na een ontwerp je eigen Mozaïek kunstwerk met gekleurd papier.

Rembrandt van rijn
 

Rembrandt van Rijn, wie kent hem nou niet? Een schildermeester van licht en schaduw en hij is beroemd voor zijn schilderij 'De Nachtwacht'. Dit gigantische schilderij kun je bewonderen in het Rijksmuseum in Amsterdam. Tijdens deze workshop leer je Rembrandt kennen, bekijk je zijn meest bekende kunstwerken en ga je aan de slag om in de stijl van Rembrandt te tekenen of schilderen. Je kunt er ook voor kiezen om het klassieke van Rembrandt te combineren met iets hips van nu! Denk aan een Spiderman portret a la Rembrandt of krijgt jouw portret een bloemetjes jas?

Vincent van gogh
 

Leer tijdens de workshop over de beroemde Vincent van Gogh hoe je zelf het bekende schilderij met de zonnebloem kan maken na een uitgebreide instructie. Niet alleen dat, maar bekijk de grote kunstwerken van de schildermeester. Wat was de stijl van van Gogh? Waar kan je al zijn schilderijen in het echt bewonderen? Waarom sneed hij zelf zijn oor er van af? Na deze workshop over Vincent van Gogh ben jij een echte kenner van deze oude schildermeester.