top of page

 Portret laten schilderen 

Elk olieverfportret is een unieke creatieve reis. Hier is een inkijkje in het persoonlijke proces in 9 stappen:

Stap 1: Inspiratie en Visie
Onze reis begint met een inspirerend gesprek waarbij uw visie en ideeën centraal staan. Ik wil de essentie van uw portret begrijpen. 

 

Stap 2: Prijsbepaling 

Het commissioneren van een portretschilderij is een bijzondere en blijvende keuze, doordrenkt met zorgvuldig bestede tijd en kunstzinnige ervaring. De prijs van uw persoonlijke portret hangt af van diverse factoren, waaronder de afmetingen van het doek, het aantal afgebeelde personen, de eventuele toevoeging van een specifiek concept, en de verfijning van de achtergronddetails. U bent van harte uitgenodigd om contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend, op maat gemaakt advies.  


Stap 3: Materialen van Kwaliteit
Ik kies zorgvuldig de hoogste kwaliteit materialen, waaronder fijne olieverf, penselen en een linnen doek, om ervoor te zorgen dat uw kunstwerk duurzaam en tijdloos is.

Stap 4: Fotografie of Zitting
We werken samen om de beste foto’s te selecteren van hoge kwaliteit als referentie of, als u dat verkiest, plannen we een persoonlijke zitting om een nieuwe foto vast te leggen. Belangrijkste voorwaarde is dat ik volledig kan inzoomen en nog steeds duidelijk detaillering kan waarnemen. 

 

portret laten schilderen door kunstenaar Tess Anders
portret laten schilderen onthulling

Arjen

''Iedereen die het schilderij heeft gezien is er stil van zo echt als het is... Echter dan een foto van hem. De familie is je eeuwig dankbaar dat je dit voor ons hebt willen maken.''

Stap 5: Schetsen, Compositie & Concept
Na eventueel een concept vast gelegd te hebben met goedkeuring begin ik met het schetsen van het portret om de compositie en verhoudingen nauwkeurig vast te leggen.

Stap 6: Kleur en Textuur
Vervolgens schilder ik, laag voor laag om diepte, textuur en de juiste kleuren te creëren.

Stap 7: Verfijning en Details
Details zoals de ogen, huidtinten en gelaatsuitdrukkingen krijgen bijzondere aandacht voor een levensecht resultaat.

Stap 8: Drogen en Bescherming
Het schilderij wordt zorgvuldig voor minimaal twee weken gedroogd, voordat ik het afwerk met een tijdelijke bescherming. Na 8 tot 12 maanden kan de definitieve vernislaag aangebracht worden voor duurzaamheid. U kunt na de aangegeven wachttijd een afspraak maken bij mijn atelier aan huis. Deze extra service is inbegrepen.

 
Stap 9: Overhandiging en Tevredenheid
Na voltooiing overhandig ik u het kunstwerk. Dit kan zowel verstuurd worden als persoonlijk opgehaald worden. U wordt op de hoogte gehouden van het proces en het resultaat. Ik ben pas tevreden als er de juiste herkenning en emotie bij u los komt.

Het schilderen van een olieverfportret is voor mij een gepassioneerd proces waarin ik vakmanschap en creativiteit combineer om uw emoties en herinneringen vast te leggen op een unieke en blijvende manier. 

Klikt op het potlood om contact op te nemen.

bottom of page