top of page
Kunstenaar Tess Anders

kunstenaar TESS Anders 

artiest, autodidact & verhalenverteller


Opgegroeid in het schilderachtige Haarlem en afkomstig uit een familie doordrenkt van creativiteit, was kunst voor Tess geen keuze, maar haar lotsbestemming. Ze ademt kunst in, zo is haar hele leven al. Toen ze amper acht jaar oud was, waren het de tekenlessen van haar vader, zelf een begaafd kunstenaar, die haar eerste stappen in de wereld van kunst begeleidden.

Tess, afgestudeerd aan Kunst & Design te Amsterdam in 2011, maar die zich classificeert als een autodidact, heeft haar passie en talent op indrukwekkende wijze vormgegeven. Ze heeft deelgenomen aan gerenommeerde kunstprogramma’s, waaronder ‘De Nieuwe Vermeer’, haar werk zichtbaar op 'Kunst of Kitsch' en ‘Sterren op het doek’, waar ze haar unieke stempel op de kunstwereld begon te drukken.

Haar portretten belichamen de Nederlandse traditie van portretkunst, maar ze voegt er altijd haar eigen unieke draai aan toe. Haar creaties, of het nu realistische olieverfschilderijen of tekeningen zijn, bevatten vaak een abstracte of gedecoreerde twist. Het constante thema in haar werk is de mens en de drang om het te decoreren of de uitdrukking van menselijk gedrag in een portret te vangen.

‘‘Ik vind voldoening in het versieren van het gelaat, een weerspiegeling van de mens zelf met verlangens, groei en tekortkomingen. Mijn werk belicht de schoonheid en vrouwelijkheid in onze diverse maatschappij.’’

Naast haar vrije werk, variërend van schetsen tot aquarellen en olieverfschilderijen, creëert Tess regelmatig portretten in opdracht. Hierbij kun je een bijzonder en uniek portret laten schilderen of tekenen, met of zonder persoonlijke toevoegingen.

Elk jaar organiseert ze exposities en neemt ze deel aan gerenommeerde kunstbeurzen zoals de Affordable Art Fair en de First Art Fair. Mis geen enkel evenement en schrijf je in voor haar nieuwsbrief!

Tess is niet alleen een meester in de wereld van kunst; ze deelt haar passie met kinderen door wekelijks diverse creatieve workshops te geven. Om de ervaring door te geven zoals zij het ook heeft beleefd.


Naast haar kunstenaarschap is Tess ook een professionele make-up artist voor fotoshoots, evenementen, en geeft ze Masterclasses.

'' Hoe meer ondraagbaar en artistiek de make-up, des te beter.''

Ze heeft jarenlang gewerkt voor MAC Cosmetics en blijft trouw aan de producten van MAC.

Tess belichaamt originaliteit en brengt net dat beetje ‘ANDERS’ in alles wat ze doet.

bottom of page