top of page

 Portret laten tekenen 

Elk potlood portret is een unieke creatieve reis. Hier is een inkijkje in het persoonlijke proces met 8 stappen:

Stap 1: Inspiratie en Visie
Onze reis begint met een inspirerend gesprek waarbij uw visie en ideeën centraal staan. Ik wil de essentie van uw portret begrijpen. 

 

Stap 2: Prijsbepaling 

Het commissioneren van een getekend portret is een bijzondere en blijvende keuze, doordrenkt met zorgvuldig bestede tijd en kunstzinnige ervaring. De prijs van uw persoonlijke portret hangt af van diverse factoren, waaronder de afmetingen van het papier, het aantal afgebeelde personen, de eventuele toevoeging van een specifiek concept, en de verfijning van de achtergronddetails. U bent van harte uitgenodigd om contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend, op maat gemaakt advies.  


Stap 3: Materialen van Kwaliteit
Ik kies zorgvuldig de hoogste kwaliteit materialen en premium papier, om ervoor te zorgen dat uw kunstwerk zo duurzaam mogelijk en tijdloos is.

Stap 4: Fotografie of Zitting
We werken samen om de beste foto’s te selecteren van hoge kwaliteit als referentie of, als u dat verkiest, plannen we een persoonlijke zitting om een nieuwe foto vast te leggen. Belangrijkste voorwaarde is dat ik volledig kan inzoomen en nog steeds duidelijk detaillering kan waarnemen. 

 

Portret laten tekenen hond
Portret laten tekenen kat

Stap 5: Schetsen, Compositie & Concept
Na eventueel een concept vast gelegd te hebben met goedkeuring begin ik met het tekenen van het portret om de compositie en verhoudingen nauwkeurig vast te leggen.

Stap 6: Kleur en Textuur
Vervolgens voeg ik er eventueel kleur aan toe of ik gebruik aquarel of acryl verf om details te accentueren.

Stap 7: Verfijning en Details
Details zoals de ogen, huidtinten en gelaatsuitdrukkingen krijgen bijzondere aandacht voor een levensecht resultaat.

 
Stap 9: Overhandiging en Tevredenheid
Na voltooiing overhandig ik u het kunstwerk. Dit kan zowel verstuurd worden als persoonlijk opgehaald worden. U wordt op de hoogte gehouden van het proces en het resultaat. Ik ben pas tevreden als er de juiste herkenning en emotie bij u los komt.

Het tekenen van een portret is voor mij een gepassioneerd proces waarin ik vakmanschap en creativiteit combineer om uw emoties en herinneringen vast te leggen op een unieke en blijvende manier. 

Klik op het potlood om contact op te nemen.

bottom of page